Zupa zielona z parmezanem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Dania, które jadamy na co dzień, urozmaicam,dodając nowy składnik.W zupie niespodzianką są papryka i parmezan

  • 30 min

Składniki:

  • ● 2 litry bulionu warzywnego (może być z kostki)
    ● kalafior
    ● brokuł
    ● 40 dag zielonej fasolki szparagowej
    ● 15 dag startego parmezanu
    ● 2 cebule
    ● 4 łyżki oliwy
    ● czerwona lub zielona papryka
    ● bazylia
    ● sól

Zupa zielona z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, drobno siekamy
    i pod smażamy na rozgrzanej
    oliwie. Wlewamy bulion i zagotowujemy.
    Paprykę myjemy,
    usuwamy gniazdo nasienne,
    miąższ kroimy w kostkę
  • 2. Fasolki myjemy, odcinamy
    końcówki, kroimy w kawałki.
    Gotujemy w ma łej ilości wody.
    Miksujemy na gładki krem.
  • 3. Kalafiora i brokuła myjemy,
    dzielimy na różyczki, wkładamy
    do bulionu z cebulą i gotujemy
    ok. 15 minut. Dodajemy paprykę
    i wlewamy krem z fasolki.
    Doprawiamy solą i bazylią.
    Przed podaniem posypujemy
    parmezanem

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy