Zupa ziemniaczano - szparagowa ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna , szybka do przygotowania wiosenna zupa .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 l bulionu warzywnego

    500 g młodych ziemniaków

    1 pęczek zielonych szparagów

    1 pęczek posiekanego koperku

    125 ml śmietany creme fine

    1 łyżka soli

    1 łyżka vegety śródziemnomorskiej

    jajka ugotowane na twardo do podania

Zupa ziemniaczano - szparagowa ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane , umyte , pokrojone w kostkę ziemniaki gotować w gotującym się bulionie przez 10 minut .

    Dodać obrane , umyte szparagi , gotować kolejne 10 minut .

    Dodać posiekany koperek i śmietanę , zagotować .

    Doprawić solą i vegetą śródziemnomorską .

    Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo .

Komentarze

Podobne przepisy