Zupka kapuściana

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybka, lekka i smaczna :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
    1 pęczek włoszczyzny
    4 ziemniaki
    1/2 główki białej kapusty (u mnie włoska)
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1/2 szklanki mleka
    sól, pieprz

Zupka kapuściana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko umyć, zalać wodą, zagotować. Zebrać szumowiny, posolić i wrzucić włoszczyznę. Kiedy mięso zmięknie wyjąć je, obrać i wrzucić do zupy. Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do zupy, jak zmiękną dodać poszatkowaną kapustę. Gotować pod przykryciem jeszcze 10 minut. Przecier rozmieszać z mlekiem, wlać do garnka, zagotować. Doprawić do smaku. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy