Żytni razowy chlebek Kasi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zdrowy z ziarenkami

  • 60 min

Składniki:

  • 500 gram mąki żytniej razowej
    50 gram drożdży
    500 ml wody
    4 łyżki ziaren słonecznika
    4 łyżki siemienia lnianego
    4 łyżki płatków owsianych górskich
    1 łyżeczka soli

Żytni razowy chlebek kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrobić w niewielkiej ilości letniej wody. Wszystkie suche składniki włożyć do miski. Przemieszać. Gdy drożdże zaczną rosnąć przełożyć je do miski z suchymi produktami. Dodać wodę. Wszystko dobrze wyrobić. (Ciasto będzie się kleić ale tak ma być). Przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Piec 60 minut w 200 st C.

Komentarze

Podobne przepisy