A'la raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Przygotuj prostokątną blachę.
2. Otwórz mleko kokosowe. Płynną część przelej do głębokiego talerza, a twarde mleko przełóż na talerzyk
3. W dużej misce ubij śmietanę z 2 fixami. Dodawaj stopniowo serek mascarpone oraz twarde mleko kokosowe. W zależności od preferencji można dosłodzić cukrem pudrem lub cukrem z prawdziwą wanilią
4. Truskawki opłukać i pokroić w plastry. Kilka zostawić do ozdobienia
5. Płynne mleko kokosowe wymieszać z odrobiną mleka lub wody
6. Herbatniki moczyć w mleku i ułożyć na blaszce. Przykryć częścią kremu. Ułożyć truskawki. Posypać płatkami migdałów.
7. Ułożyć kolejną warstwę herbatników i analogicznie powtórzyć układanie kremu truskawek i migdałów
8. Na wierzchu ułożyć herbatniki i ozdobić resztką kremu oraz truskawkami
9. Podawać z herbatnikiem. Na zdjęciu posypane czarnym sezamem Smacznego!
Porady
Mleko kokosowe dobrze schłodzić (najlepiej dzień wcześniej włożyć do lodówki)
Komentarze