Aromatyczne masełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przepis podstawowy.
Do miseczki wloz 1.5 kostki masla i rozetrzyj go drewiana lyzka. Dodaj sok z cytryny, lyzeczke soli i odrobine pieprzu. Dobrze wymieszaj i podziel na 4 czesci.
1. Masło czosnkowo- ziolowe
Przecisnij przez praske 6 zabkow czastku, dodaj je do jednej porcji masła. Doloz 2 lyzki posiekanych ziol: natki, koperku, tymianku. Uformuj prostokąt i schlodz w lodowce.
2. Masło z kawiorem.
Kawalek folii spozywczej skrop woda. Rozwalkuj na nim dosc grubo druga porcje masla. Poryp kawiorem. Zwin i schlodz.
3. Maslo z ogorecznikiem.
Maslo rozmasuj jak w przepisie 2. Uloz na tym kwiaty ogorecznika. Zwin i schol.
4. Maslo zurawinowe
Ostatnia porcje masla wymieszaj z 2 lyzkami chrzanu i 2 lyzkami konfitury zurawinowej. Uformuj waleczek. Zwin go w folie, konce skrec. Schlodz w lodowce
Porady
Możesz użyć ziół, musztardy, majonezu zależy co kto lubi:)
Komentarze