Bagietkowe kotleciki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kombinowałam aż wymyśliłam super nowe kotleciki, są pyszne:) wszyscy się nimi zajadali.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża bagietka
    1 czerwona papryka
    4 parówki (jako kiełbasa)
    4 jajka - składniki dodatkowy
    sól i pieprz
    panierka
    bułka tarta
    olej do smażenia

Bagietkowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki 1. składniki
  • tak układamy parówkę i paprykę 2. Bagietkę kroimy tak jak chleb tylko o grubości 2 cm. Przecinamy w środku przez całość tak aby nie przekroić skórki bagietki. Parówki przecinamy na pół, połówkę parówki wkładamy do środka bagietki.Czerwoną paprykę kroimy na wąskie paseczki. 2 paski papryki wkładamy do bagietki tak aby parówka była w środku.Solimy i pieprzymy.
  • składniki do obtoczenia bagietki 3. Gotowe bagietki zanurzamy w rozkłóconym jajku ze szczyptą soli a później obtaczamy w panierce wymieszanej z bułką tartą.
  • smażymy 4. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • 5. smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy