Przepis na te babeczki właściwie powstał w mojej głowie.Miałam kiedyś kilka bardzo dojrzałych bananów nikt nie chciał ich jeść -wpadłam więc na pomysł by zrobić z nich coś pysznego-Udało się są pycha
Bananowe ratatuj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Zagniatam wszystkie składniki ciasta.Wkładam do lodówki na 30 minut.Wykładam ciastem foremki i piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.
2. KREM BANANOWY
Banany miksuję z cukrem waniliowym
3.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.-ostudzić
4.Zmiksować z masą bananową. -schłodzić w lodówce
5.Ubić śmietanę z cukrem pudrem.Dodać do masy bananowej -delikatnie wymieszać.
6.nakładać na ostudzone babeczki krem -ja ozdabiam jeszcze polewą ( ale niekoniecznie ) na czubek kawałek banana.
Komentarze