Bazanty w kremie estragonowym

0 (0 ocen)

  • 55 min

To danie jadlam na uroczystym swiatecznym obiedzie u znajomych w Niemczech,poprosilam o przepis bo bardzo mi smakowalo

  • 55 min

Składniki:

  • 8 swiezych bazantow,1 peczek estragonu,150g rodzynek,sol,pieprz,200ml bulionu drobiowego,3 lyzki ziarna sezamowego,250g swiezego serka twarogowego chudego,sznurek.

Bazanty w kremie estragonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalac woda na 10-15 min.
    Estragon umyc,osuszyc,oberwac listki i polowe posiekac.
    Bazantom zwiazac sznurkiem nogi zeby sie nie rozchodzily,podczas pieczenia.Polozyc (umyte i osuszone) do brytwanny.Posolic,opruszyc pieprzem.Wlac bulion,posypac rodzynkami i ziarnem sezamowym.
    Piekarnik rozgrzac do200°C i piec ok.25 min.
  • 2. Posiekany estragon wymieszac z serkiem.
    Po upieczeniu bazanty wyjac,serek rozmieszac w sosie,podgrzac,le nie gotowac,doprawic sola,pieprzem do smaku.
    Bazanty wlozyc do sosu,posypac swiezymi listkami estragonu i od razu podawac.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy