Zapraszam na pyszne gofry budyniowe. Gofry wychodzą chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Pysznie smakują z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Polecam na słodki podwieczorek lub deser.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 szkl mąki bezglutenowej (mixu)
1 budyń bez glutenu
1 jajko
1 łyżka miękkiego masła
1 łyżka cukru (u mnie kokosowy)
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
1 szkl mleka
Bezglutenowe gofry budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przesiewamy mąkę, wsypujemy budyń, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy razem. Następnie wlewamy mleko, wbijamy jajko i dokładamy masło. Miksujemy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy gofry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze