Bezglutenowe gofry budyniowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry budyniowe. Gofry wychodzą chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Pysznie smakują z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Polecam na słodki podwieczorek lub deser.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mąki bezglutenowej (mixu)
    1 budyń bez glutenu
    1 jajko
    1 łyżka miękkiego masła
    1 łyżka cukru (u mnie kokosowy)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
    1 szkl mleka

Bezglutenowe gofry budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesiewamy mąkę, wsypujemy budyń, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy razem. Następnie wlewamy mleko, wbijamy jajko i dokładamy masło. Miksujemy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy gofry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy