GOFRY BEZGLUTENOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne gofry ryżowe na jogurcie naturalnym.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g jogurtu naturalnego
    2 jajka
    1 czubata łyżka cukru waniliowego(dodałam domowy)
    100 ml mleka
    1,5 szkl mąki ryżowej
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
    50 ml oleju rzepakowego

Gofry bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce łączymy składniki mokre,następnie dodajemy suche i chwilę miksujemy do połączenia.Odstawiamy na 10 min.
    Na rozgrzaną gofrownicę nalewamy porcję ciasta i pieczemy gofry.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego

Porady

Jeśli lubicie słodkie gofry zwiększcie ilość cukru. Gofry są leciutko chrupiące a bardzo puszyste i delikatne. Nie trzeba natłuszczać gofrownicy ponieważ w cieście jest olej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy