Biała kiełbasa pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybkie danie na wielkanocny stół

  • 45 min

Składniki:

  • * 7 białych kiełbas
    * 3 duże cebule
    * 6 ząbków czosnku
    * 2 łyżeczki majeranku
    * 2 łyżeczki tymianku
    * 25 dag żółtego sera
    * łyżka smalcu

Biała kiełbasa pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasy kroimy w plastry, cebulę w piórka. Ząbki czosnku obieramy ze skórki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym smalcem wykładamy połowę kiełbasy i połowę cebuli. Posypujemy łyżeczką majeranku i tymianku. Czynność powtarzamy. Między kiełbasę wkładamy ząbki czosnku. Na sam wierzch wykładamy starty na tarce żółty ser. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy