Białe francuskie zawijaski

0 (0 ocen)

  • 30 min

Białe cienkie kiełbaski zawijane w wędzoną szynkę i ciasto francuskie - nawet dzieci niejadki w mojej rodzinie za tym przepadają ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 8 szt. cienkiej białej kiełbasy
    300 g ciasta francuskiego
    8 plasterków szynki łagodnie wędzonej

Białe francuskie zawijaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa po francusku 1. Ciasto francuskie pokroić na 8 długich i wąskich kawałków. Każdą kiełbaskę zawinąć w plasterek szynki. Następnie zawinąć ukośnie w plasterek ciasta francuskiego.
  • Biała kiełbasa po francusku 2. Ułożyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i piec w piekarniku nagrzanym do 200˚C przez około 25 minut.

Porady

Podawać z sosem czosnkowo-koperkowym. http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sos-czosnkowo-koperkowy-5

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy