Włosko - francuskie zawijaski

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka przekąska dla niespodziewanych gości.

  • 20 min

Składniki:

  • * 1 opakowanie ciasta francuskiego
    * oliwki
    * bazylia
    * szynka szwarcwaldzka
    * ser żółty
    * pomidorki koktajlowe

Włosko - francuskie zawijaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyklad 1. Ciasto kroimy na prostokąty. Na każdy kawałek nakładamy kawałeczek sera, pokrojone oliwki, kawałek szynki, talarek pomidorka oraz bazylie.
  • zawiajski 2. Zaklejamy rogi po skosie. Nie muszą być idealne - ważne by były dociśnięte żeby ser nie wypłynął.
  • 3. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 °C. Pieczemy ok. 10-12 minut
  • 4. Smakują na ciepło jak i na zimno .
    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy