Biało-czerwona przekąska z mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ekspresowa i pyszna przekąska do przygotowania.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
    1 opakowanie mini mozzarelli
    świeża bazylia
    5 łyżek oleju Kujawskiego z bazylią i cytryną
    zioła włoskie w młynku
    wykałaczki

Biało-czerwona przekąska z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na wykałaczki nabijać pomidorki, po liściu bazylii, a potem mini mozzarellę. Gotowe ułożyć na talerzyku, a następnie polać olejem bazyliowo-cytrynowym. Oprószyć mieszanką ziół włoskich. Schłodzić w lodówce.

Porady

Zamiast gotowego oleju możemy sami przygotować sos z oliwy, cytryny i suszonej bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy