Zupa biało-czerwona

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
    1/2 główki czerwonej kapusty
    4-5 ziemniaków
    2 marchewki
    szklanka przecieru pomidorowego
    1 por
    2 l bulionu warzywno-wołowego
    sok z cytryny
    sól ,pieprz
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1 łyżeczka mielonego kminku
    2 liście laurowe
    1 szklanka przecieru pomidorowego

Zupa biało-czerwona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie kapusty poszatkować. Włożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać przyprawy ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,pora pokrojonego w talarki oraz marchewkę pokrojoną w słupki. Gotować do miękkości warzyw ,po czym wlać przecier pomidorowy ,zagotować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny ,solą i pieprzem. Polecam dodać dużą ilość zieleniny typu natka pietruszki i koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy