Biało-czerwona zebra

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem kawalerem. Pracuję jako hydraulik. Mam narzeczoną Sylwię, dla której chętnie gotuję typowo polskie dania.

Składniki:

  • ● 3 jajka na twardo
    ● 3-4 pomidory
    ● kilka łyżek majonezu
    ● sól
    ● szczypiorek
    ● natka pietruszki

Biało-czerwona zebra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i ostrym nożem
    kroimy w poprzek na plastry. Płuczemy pomidory i kroimy
    w poprzeczne plastry.
  • 2. Plasterki jajka smarujemy
    cienko majonezem i układamy
    na przemian z plastrami pomidora,
    aby powstała biało-czerwona
    zebra. Związujemy
    szczypiorkiem i ozdabiamy posiekaną
    natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy