BŁYSKAWICZNA ZUPA PIECZARKOWA

0 (0 ocen)

  • 35 min

Zupę tą przyrządza się błyskawicznie. Smakuje wybornie. Rozgrzewająca w zimowe, mroźne dni.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki :
    50 dag pieczarek
    2 kiełbasy śląskie
    8 ziemniaków
    2 marchewki
    po kawałku pietruszki i selera
    2 kostki bulionowe
    1 mała śmietana 12 %
    1 łyżka mąki
    1 łyżeczka masła
    1 ząbek czosnku
    liść laurowy, 5 ziarenek angielskiego ziela
    trochę zielonej pietruszki
    sól, pieprz, papryka mielona, jarzynka

Błyskawiczna zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Błyskawiczna zupa pieczarkowa 1. Do garnka włożyć pietruszkę, seler, marchewkę pokrojoną w kawałki, liść laurowy, angielskie ziele i czosnek. Zalać wodą, posolić i gotować 10 minut. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do garnka. Po 15 minutach dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości. Kiełbasę pokroić w kawałki i dodać do zupy. W kubeczki rozprowadzić mąkę z małą ilością zimnej wody, dolać śmietanę i wymieszać. Wlać do garnka, dodać masło. Wrzucić przyprawy i posiekaną drobno zieloną pietruszkę. Całość gotować jeszcze przez chwilę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy