Brokułowy krem z mimolette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i cebulę obieramy ,kroimy w kostkę czosnek obieramy rozgniatamy widelcem,bulion doprowadzamy do wrzenia (ja robiłam na pozostałości z rosołu),ziemniaki wrzucamy na rozgrzaną oliwę na patelnię razem z cebulą i czosnkiem przesmażamy 7-8 minut ,po czym wrzucamy do bulionu wsypujemy kucharek i gotujemy aż ziemniaki będą prawie miękkie,następnie wkładamy mrożone brokuły i gotujemy jeszcze 7 -10 minut. Jeżeli mamy świeżego brokuła wkładamy i gotujemy razem z ziemniakami .Ser ścieramy na tarce dodajemy do zupy,parę różyczek brokuła wyjmujemy do dekoracji a resztę miksujemy blenderem na krem.
2.Nakładamy zupę na talerz polewamy troszkę słodkiej śmietanki dekorujemy brokułem. zupa jest pyszna i pożywna.
Gorąco polecam!
Komentarze