Brzoskwiniowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Jest idealny na upalne dni.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 serki waniliowe homogenizowane
    ok. 200g sera białego mielonego
    0.5 szkl. cukru pudru
    2 galaretki cytrynowe
    1 galaretka brzoskwiniowa
    puszka brzoskwiń w syropie (w kostkę)
    2 brzoskwinie (w cienkie plasterki)
    biszkopty

Brzoskwiniowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki waniliowe wymieszać z serem białym dodać cukier puder i przestudzone galaretki cytrynowe. Wymieszać. Dodać brzoskwinie z syropu. Delikatnie wymieszac. Wylac na blache wyloyona biszkoptami, wstawic do lodowki na ok. 30 min. Wyjac na wierzchu ulozyc brzoskwinie w plasterkach. Zalac galaretka brzoskwiniowa. Schlodzic. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy