Charlotte z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Charlotte to deser bez pieczenia z dużą ilością owoców. Nie tylko pięknie wygląda al równie pięknie smakuje.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:



  • 250 g serka mascarpone
    150 ml kremówki 36%
    3 łyżki cukru pudru
    truskawki świeże 2 szklanki
    3 łyżeczki żelatyny
    30 ml mleka
    biszkopty podłużne
    truskawki 1 szklanka do dekoracji
    cukier puder

Charlotte z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    2 szklanki truskawek zmiksować.

  • 2. Śmietanę ubić z cukrem, dodać namoczoną żelatynę.
    Mascarpone zmiksować z musem truskawkowym.
    Obie masy połączyć.
  • 3. Boki i spód okrągłej formy wyłożyć biszkoptami.
    Mus wlać do formy i wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Przed podaniem wierzch ciasta udekorować truskawkami i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy