Ciasto galaretkowe z czekoladowym makaronem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto śmietankowo- galaretkowe z dodatkiem makaronu czekoladowego na biszkoptach posypane białą czekoladą. Polecam przepis.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu czekoladowego ,
    2 galaretki wiśniowe,
    2 galaretki cytrynowe,
    800 śmietany 30 %,
    1 szklanka jogurtu naturalnego,
    3 łyżki żelatyny,
    1 biała czekolada,
    paczka biszkoptów.

Ciasto galaretkowe z czekoladowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy aż stężeją.
    Makaron gotujemy al dente i studzimy.
    Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy jogurt naturalny.
    Żelatynę rozpuszczamy.
    Masę łączymy z galaretkami i żelatyną. Następnie dodajemy makaron i mieszamy.
    Biszkopty układamy na dużą blaszkę. Wlewamy masę.
    Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy na wierzch ciasta.
    Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.



    Smacznego ;)

Porady

Mozemy użyć dowolnych galaretek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy