Cukinia faszerowana kuskusem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Faszerowane warzywa zawsze są proste i smaczne

  • 60 min

Składniki:

  • 2 mniejsze lub jedna duża cukinia
    200 g mięsa mielonego
    pół szkl kuskusu
    4 szuszone pomidory w oleju
    cebula
    czosnek
    2 jajka
    natka pietruszki
    sól, pieprz, słodka papryka
    olej rzepakowy do smażenia

Cukinia faszerowana kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek pokroić wrzucić na olej i zeszklić. Dodać mięso i przyprawy.
  • 2. Zalać wrzątkiem kuskus odstawić na 5 min. W międzyczasie wydrążyć cukinie i delikatnie posolić i środku aby zmiękły.
  • 3. Wymieszać podsmażone mięso z kaszą kuskus, dodać pokrojone pomidory, zioła oraz jajka. Tak przygotowanym farszem napełniać cukinie.
  • 4. Owinąć w folie aluminiową i piec przez 30-40 min w ok 200 st. aż cukinia będzie miekka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy