Czekoladki z nadzieniem truskawkowym

0 (0 ocen)

Czekolada zawsze skutecznie poprawia humor.

Składniki:

  • Tabliczka mlecznej czekolady

    0,5 tabliczki białej czekolady
    1 łyżka naturalnego jogurtu
    1 łyżka cukru
    10 truskawek

Czekoladki z nadzieniem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekoadki 1. Truskawki ( mogą być mrożone ) rozdrobnić w blenderze, przełożyć do garnuszka, podlać odrobiną wody, dodać cukier i gotować aż odparuje woda i zrobi się przecier. Przetrzeć przez sito, wymieszać z jogurtem i roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą.

    Czekoladę mleczną roztopić w kąpieli wodnej, za pomocą pędzelka wysmarować dokładnie foremki 2-3 razy, za każdym razem odkładać formę do zamrażarki. Po 3 warstwie nałożyć nadzienie, znowu odłożyć do zamrażarki. Na koniec zalać pozostałą częścią mlecznej czekolady i odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy