Czekoladki z nadzieniem truskawkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Domowe czekoladki zawsze zachwycają gości i mogą być wspaniałym prezentem darowanym prosto z serca:)

Składniki:

  • 100g mlecznej czekolady,
    130g truskawek,
    100g białej czekolady,
    30ml śmietanki 30%,
    2 łyżki nalewki z truskawek.

Czekoladki z nadzieniem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleczną czekoladę stopić na parze, następnie przy pomocy zwykłego, małego pędzelka, wysmarować dno i boki silikonowych foremek na czekoladki. Wstawić na 15min do lodówki.

    Białą czekoladę połamać na kawałki, wraz ze śmietanką stopić na parze. Truskawki umyć, odszypułkować, zmiksować na papkę przy pomocy blendera, wymieszać z nalewką. Dodać do stopionej białej czekolady, odstawić, by masa nieco przestygła i zgęstniała. następnie nakładać do foremek wysmarowanych czekoladą. Wstawić na 10minut do lodówki. Po dziesięciu minutach wierzch posmarować resztą stopionej mlecznej czekolady. Wstawić na 3 godziny do lodówki, następnie bardzo ostrożnie wyjąć czekoladki z foremek.

Notka redakcyjna

KHWS_01-2015

Komentarze

Podobne przepisy