Czekoladowa wersja PLACKA GAŹDZINY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

prosto się go przygotowuje i bardzo smakuje

  • 2 godz.

Składniki:

  • 20 - jabłek
    0,5 szklanki - cukru kryształu
    2 szklanki - mąki
    1 łyżka - proszku do pieczenia
    2 łyżki - cynamonu
    1 łyżka - cukru waniliowego
    3 - jajka
    2 płaskie łyżki kakao
    cukier puder do posypania

Czekoladowa wersja placka gaździny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie jabłek 1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, i cynamonem. Odstawić na 20 minut do lodówki.
  • 2. Następnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i roztrzepanymi jajami. Przełożyć na wysmarowana masłem blachę i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec przez około 1.5 godz. w temp.170-180 st.C.
  • już po upieczeniu 3. Po wyciągnięciu oprószyć cukrem pudrem.
  • tak wygląda w środku 4. Na przekroju.

Komentarze

Podobne przepisy