Mocno czekoladowe, bardzo smaczne, nadają się na każdą okazję. Polecam.
10 min
Składniki:
125 gr miękkiego masła
160 gr cukru
185 gr mąki pszennej
1 jajo
35 gr niesłodzonego kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
¼ łyżeczka proszku do pieczenia
1 garść rodzynek
100 gr mlecznej czekolady z orzechami
75 gr gorzkiej czekolady
75 gr białej czekolady z wiórkami kokosowymi
Czekoladowe cookies. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekolady posiekać na drobną kostkę.
Rodzynki posiekać ostrym nożem na drobno.
2.Masło, jajko i cukier zmiksować na jednolitą masę. Do masy dodać przesianą mąkę, sodę i proszek do pieczenia oraz kakao. Dodać posiekane rodzynki i kawałki czekolady. Wyrobić dobrze ciasto.
3.Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć łyżką.
4.Piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 175stC.
Komentarze