Czekoladowe risotto

0 (0 ocen)

Kremowe, aksamitne risotto czekoladowe z orzechami i rodzynkami. Skusi każdego Polecam!

Składniki:

  • 100 g ryżu
    500-600 ml mleka
    2 łyżki masła
    2 łyżki cukru
    garść dowolnych orzechów, posiekanych
    garść rodzynków
    40 g startej, gorzkiej czekolady
    kakao do oprószenia

Czekoladowe risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić w garnku, wsypać ryż, cukier oraz trochę mleka. Gotować na małym ogniu. Gdy mleko odparuję, znów dolać mleka i dalej gotować. Czynność powtarzać do wyczerpania mleka oraz do momentu zmięknięcia ryżu. Na koniec dodać orzechy, rodzynki, czekoladę i dobrze wymieszać. Podawać od razu, oprószając kakao. Smacznego!

Porady

Przepis na 2 porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy