Czeska zupa czosnkowa

0 (0 ocen)

Zupa pełna delikatnego posmaku czosnku i cebuli. Zupa jest zaskakująco prosta i szybka w przygotowaniu. W niespełna 10 min mamy gotową zupkę, która idealnie rozgrzewa , wspomaga układ odpornościowy. Idealna na marcową pogodę gdzie panuje epidemia grypy

Składniki:

  • 1 duża cebula
    5 średniej wielkości ząbków czosnku
    4 łyżki miąższu z chleba pszennego
    1 l mocnego rosołu gorącego
    2 łyżki oleju
    pieprz sól do smaku
    2 jajka

Czeska zupa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na oleju
  • 2. Do cebuli z czosnkiem wlej rosół, dodaj miąższ z chleba i wymieszaj. Gotuj 5 min
  • 3. Zmiksuj blenderem. Cały czas miksując wlej 2 jajka aby się nie ścięły
  • 4. Dopraw do smaku solą i pieprzem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy