Domowe pralinki Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kuleczki są pyszne, delikatne, rozpływają się w ustach.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    180 g biszkoptów
    250 g serka mascarpone
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    1 czubata łyżka cukru pudru
    3 łyżki gorącej wody
    2 łyżki likieru amaretto lub wódki

Domowe pralinki tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty zmielić. 3 łyżki odłożyć do obtoczenia. Kawę rozpuszczalną zalać 3 łyżkami gorącej wody. Dodać cukier puder, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Do zimnej kawy dodać alkohol. Zmielone biszkopty, serek mascarpone oraz kawę zmiksować, aby powstała jednolita masa. Miskę z masą wstawić na 15-30 minut do lodówki. Następnie z masy formować kuleczki i obtoczyć je w pozostawionych zmielonych biszkoptach. Gotowe pralinki przełożyć do papierowych papilotek i przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy