Dyniowe pancakes

0 (0 ocen)

Jesienna wersja tradycyjnych śniadaniowych pancake's.

Składniki:

  • Składniki na 8-10 sztuk:

    2 jajka
    5-6 łyżek cukru
    1 filiżanka* mleka
    4 łyżki puree z dyni
    100 ml oleju
    1 filiżanka mąki pszennej
    1 filiżanka mąki pełnoziarnistej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    pół łyżeczki mielonego cynamonu
    pół łyżeczki przyprawy do piernika
    szczypta soli

    *filiżanka o pojemności 220 ml

Dyniowe pancakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem do białości. Dodać mleko, puree z dyni i olej, zmiksować.
  • 2. W drugiej misce wymieszać ze sobą suche składniki, czyli obie mąki, proszek do pieczenia, cynamon i przyprawę do piernika. Suche składniki przesiać do masy jajeczno - dyniowej, zmiksować.
  • 3. Na patelni wysmarowanej olejem smażyć pancakes z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy