Dyniowo pomarańczowe brownie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekko chrupiące na zewnątrz, wilgotne w środku i bardzo mocno czekoladowe. Brownie z dodatkiem dyni i skórki pomarańczowej.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Czekolada mleczna - 100g
    Czekolada gorzka - 100g
    Masło - 150g
    Cukier - 40g
    Mąka pszenna - 120g
    Kakao - 2 łyżki
    Puree z dyni - 200g
    Jajko - 3szt
    Skórka pomarańczowa - 2 łyżki + do dekoracji
    Cukier puder do posypania (ewentualnie)

Dyniowo pomarańczowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dyniowo pomarańczowe brownie 1. Ciasto robiłam na tortownicy 25cm.

    Czekolady dzielimy na kostki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeśli masa będzie bardzo gorąca to chwilę ją studzimy.

    Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, kakao, dynię i skórkę pomarańczową. Na końcu dodajemy powoli rozpuszczone czekolady z masłem.

    Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Po wyjęciu dekorujemy skórką pomarańczową. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Porady

Brownie najlepsze jest na świeżo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy