Miszmasz

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciągle szukam nowych pomysłów na obiad.

Składniki:

  • ● 50 dag karkówki
    ● 50 dag ziemniaków
    ● 40 dag białej kapusty
    ● cebula
    ● 20 dag fasolki szparagowej
    ● 2-3 marchewki
    ● 1 szkl. bulionu warzywnego
    ● sól, pieprz, kminek
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Miszmasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu żaroodpornym
    układamy warstwami
    pokrojone w kostkę mięso
    i ziemniaki, poszatkowaną
    kapustę, pokrojoną w małe
    kawałki cebulę, fasolkę
    i marchewki. Doprawiamy
    solą, pieprzem i kminkiem.
  • 2. Zalewamy bulionem
    i pieczemy ok. 2 godzin
    w temp. 180 °C. Posypujemy
    natką pietruszki.

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy