Faszerowane papryczki stożkowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

to dopiero wypas obiadek dla wegetarian.Polecam.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 10 papryczek stożkowych
    300g.pieczarek
    1 duża cebula
    200g. ryżu ugotowanego na półtwardo
    1 jajko
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    200ml. bulionu
    sól,pieprz,cząber do smaku

Faszerowane papryczki stożkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryczek odcinamy górną część,usuwamy nasiona.Pieczarki trzemy na tarce o dużych oczkach.Cebulę obieramy kroimy w drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzewamy margarynę dodajemy cebulę i pieczarki podsmażamy,studzimy.Ryz,pieczarki,cebulę mieszamy w misce,dodajemy jajko,doprawiamy do smaku.Tak przygotowanym farszem faszerujemy papryczki.Na patelni rozgrzewamy margarynę podsmażamy papryczki ze wszystkich stron na rumiano,dodajemy koncentrat pomidorowy,podlewamy bulionem,dusimy pod przykryciem,doprawiamy sos do smaku.Papryczki porcjujemy na talerzach,polewamy sosem,podajemy z ziemniakami z wody,lub pieczywem.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy