Filet miodowo tymiankowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czasami brak nam czasu na zrobienie potrawy, proponuję pyszne, soczyste mięso z dodatkiem tymianku i miodu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczak
    • 2 łyżki miodu
    • 2 łyżki wody
    • Olej do smażenia
    • 1 opakowanie tymianku.
    • Pieprz
    • Sól

Filet miodowo tymiankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na mniejsze plastry.
  • tymianek 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Posypujemy tymiankiem.
  • mięso 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • miód 4. Miód przekładamy do naczynia, dolewamy wodę i mieszamy.
  • miód 5. Przed końcem smażenia polewamy miodem, każdy kawałek mięsa, chwilę smażymy na wolnym ogniu.
  • danie 6. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy