Fioletowe spaghetti

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kolorowe i smaczne :)

  • 60 min

Składniki:

  • 25 dkg łopatki wieprzowej
    10 dkg szpinaku mrożonego w liściach
    1/4 kapusty czerwonej
    1/2 pora
    1 śmietana 200g 12%
    sól, pieprz
    słodka papryka
    marynata:
    3 ząbki czosnku
    1 papryczka chili
    1 mały jogurt naturalny
    1 łyżeczka koperku
    1 łyżeczka soli ziołowej
    pieprz
    zioła prowansalskie

    20 dkg makaronu spaghetti

Fioletowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
  • Warzywka 2. Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać 1 szklanką gorącej wody, przykryć i dusić aż mięso będzie miękkie. Dodać szpinak, pokrojonego w półplasterki pora i startą na grubej tarce kapustę. Podsmażyć 10 minut.
  • Mięsko z warzywami 3. Do mięsa z warzywami dodać śmietanę wymieszaną z 1/2 łyżeczki soli. Poddusić 10 minut. Doprawić do smaku.
  • 4. Makaron ugotować al dente. Wymieszać z sosem. Podawać posypane parmezanem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy