Flądra w ziołach

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lubię smak smażonej ryby, a jeśli jest dobrze przyprawiona potrafi nas zaskoczyć smakiem. Czy Was zaskoczy? spróbujcie:)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - flądra: 1 sztuka
    - kucharek: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - oregano: 1 szczypta
    - majeranek: 1 szczypta
    - pietruszka natka siekana: 1 szczypta
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - olej do smażenia: 1 sztuka
    - olej do marynaty: 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka

Flądra w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie przyprawy mieszamy razem z olejem
  • 2. Nacieramy rybę
  • 3. Odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny
  • 4. Rozgrzewamy olej ( najlepiej) gdy olej przykryje nam do połowy rybę smażymy z obu stron.
    Ja smażę 1,5 minuty obracam rybę oprószę mąką potem znowu po 1.5 minuty oprószam drugą stronę, znowu przewracam na 1,5 minuty i jeszcze raz obracam:)
    Podaję z frytkami i sałatą.

    Możemy także taką flądrę na grillu upiec:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy