Flamenco eggs

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przystawka z jajek w hiszpańskich kolorach.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 małe czerwone papryki
    4 pomidory
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz cayenne
    200 g kukurydzy
    4 łyżki oliwy z oliwek

Flamenco eggs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Flamenco eggs 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Na oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę ,smażymy 10 min. Pomidory sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do papryki razem z kukurydzą ,posiekaną natką ,doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Smażymy 5 min. Przygotowane warzywa przekładamy do czterech małych naczyń żaroodpornych. W każdym ,przy pomocy łyżki ,robimy dołek ,rozsuwając na boki warzywa i wbijamy jajko. Całość zapiekamy 20-25 min. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy