FRAPPE CAPPUCCINOWE

0 (0 ocen)

Delikatne i zimne frappe o smaku cappuccino z lekką pianką. Pyszne !

Składniki:

  • mleko 1.5 % - 3/4 szkl.
    jogurt naturalny mrożony - 2 gałki
    cappuccino śmietankowe - 6 łyżeczek

Frappe cappuccinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jak uzyskać mrożony jogurt?
    Jogurt zmiksować z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Następnie przelać do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Schłodzoną masę wyjmować z co 1- 2 h. i miksować, by jogurt się napuszył i nie wytworzył kryształków.

  • 2. Do blendera wlać mleko.
    Dodać gałki mrożonego jogurtu i cappuccino.
    Zmiksować na gładką masę.
    Przelać do szklaneczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy