Fruchtquadrate, owocowe kwadraty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z jajka, zoltka, maki, 125g cukru, proszku do pieczenia, masla wyrobic gladkie ciasto. Zawinac w folie spozywcza i schlodzic 30min.
2.Piekarnik rozgrzac do 180 stopni. 2/3 schlodzonego ciasto rozwalkowac i wylozyc na blache wylozona papierem. Z reszty ciasta zrobic waleczki i ulozyc w kwadraty. W kwadratach ulozyc odsaczone owoce (mandarynki, wisnie, gruszki, morele). Paseczki posmrowac bialkiem i posypac cukrem, ok 30g. Piec ok. 30 minut.
3.Brzoskwinie z puszki , ktorymi oblozymy czesc kwadratow, trzeba odsaczyc z soku. Tenze sok zagotowany z pozostalym z recepty cukrem (w informacji skladniki podana jest calkowita ilosc potrzebnego cukru) daje nam gesty gus - glazure. Glazura ta trzeba po upieczeniu ciasta posmarowac owoce, nabiora pieknego polysku, beda troszke slodsze i nie wyschna tak szybko. Podawac z bita smietana.
Komentarze