Galareta drobiowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Tą galaretę uwielbia cała moja rodzina:)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1-1,5 kg drobiu (skrzydełka,ćwiartki lub tez pierś z kurczaka)
    2-2,5 l wody
    2 marchewki
    3 listki laurowe
    3 ziela angielskie
    3 ziarenka pieprzu
    kucharek,sól,pieprz do smaku
    żelatyna

Galareta drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drób gotujemy ok 40 minut z przyprawami,po ugotowaniu mięso oddzielamy od kości i wkładamy np do talerza lub miseczki. Gorący rosół mieszamy z żelatyną i zalewamy mięso, letnie wkładamy do lodówki.

Porady

żelatyny używamy tyle ile mamy rosołu wg przepisu na opakowaniu.najlepiej smakuje z odrobiną octu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy