Galareta drobiowa

0 (0 ocen)

  • 1 min

W sam raz na przyjęcia, znika w mgnieniu oka

  • 1 min

Składniki:

  • 20 plasterków szynki konserwowej
    5 jajek
    papryka marynowana
    ogórki marynowane
    chrzan
    musztarda

    WYWAR:
    15 nóżek kurzycz
    marchewka
    pietruszka
    por
    sól pieprz żelatyna

Galareta drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z nóżek marchewki pietruszki i pora gotujemy wywar. Jajka gotujemy na twardo studzimy, kroimy na pół i te połówki jeszcze raz na pół. Papryki kroimy w słupki. Ogórki również kroimy na ćwiartki. Na każdy plasterek szynki kładziemy po jajku ogórku i paprykę. Na to dajemy po pół łyżeczki kopiastej musztardy i chrzanu. Składamy w rulon. Układamy na półmisku. Zalewamy wywarem wymieszaną z żelatyną, można przyprawić do smaku. Dekorujemy natka pietruszki groszkiem konserwowym lub marchewka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy