Gazpacho zielone

0 (0 ocen)

Hit ostatnich dni - zielone gazpacho.

Składniki:

  • Składniki.
    1 duży ogórek
    30dag winogron zielonych
    0,5 szt. papryki białej
    1 pajdka chleba
    ½ melona żółtego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwki z orzeszków ziemnych
    1 łyżka octu ryżowego
    1 łyżka pistacji
    pieprz

Gazpacho zielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ¾ ogórka pokroić i zmiksować z połówkami winogron na krem.
    Połowę pokrojonego melona i chlebek dodać do kremu ogórkowego i zmiksować.
    Dodać zmiażdżony czosnek ,ocet ryżowy lub winny i pieprz.
    Paprykę pokroić w paseczki i dodać do mieszaniny .
    Resztę ogórka pokroić w plasterki, ćwiartki.
    Również resztę melona pokroić w kostkę i dodać do zupki, otrzymaliśmy ładne, zielone gazpacho.
    Kilka winogron przekroić na pół i zdjąć skórkę. Obrane pistacje posiekać.
    Gazpacho nałożyć do miseczek, dodać kilka winogron, posypać pistacjami i polać oliwką z orzeszków ziemnych lub klasyczną oliwą z oliwek.
    Jest boskie ,jak mówi moja żona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy