Bezglutenowe gofry daktylowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry bez glutenu. Bazą gofrów jest krem daktylowy, który dodaje im zdrowej słodkości. Do tego pasta waniliowa dla aromatu, kilka innych składników i mamy smaczne gofry idealne na śniadanie.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 140 g zblendowanych daktyli
    1 jajko
    1 łyżeczka pasty waniliowej
    1 szkl mleka
    2 łyżki oliwy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
    3/4 szkl mąki kukurydzianej

Bezglutenowe gofry daktylowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy krem daktylowy, jajko, pastę waniliową, oliwę i mleko oraz miksujemy na gładką masę. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą, miksujemy. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy małe gofry. Podajemy na ciepło. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy