Zapraszam na pyszne gofry bez glutenu. Bazą gofrów jest krem daktylowy, który dodaje im zdrowej słodkości. Do tego pasta waniliowa dla aromatu, kilka innych składników i mamy smaczne gofry idealne na śniadanie.
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
140 g zblendowanych daktyli
1 jajko
1 łyżeczka pasty waniliowej
1 szkl mleka
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
3/4 szkl mąki kukurydzianej
Bezglutenowe gofry daktylowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przekładamy krem daktylowy, jajko, pastę waniliową, oliwę i mleko oraz miksujemy na gładką masę. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą, miksujemy. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy małe gofry. Podajemy na ciepło. Smacznego
Komentarze