Grochówka

0 (0 ocen)

Szybka i łatwa w przyrządzeniu.

Składniki:

  • wędzone porcje z kurczaka
    500 g grochu połówek
    marchew
    uniwersalna przyprawa warzywna
    4 ziemniaki
    sól
    majeranek

Grochówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 krok 1. Groch namaczamy co najmniej 3 godziny przed gotowaniem (można namoczyć na noc). Następnie gotujemy z wędzonymi porcjami lub wędzonym mięsem.
  • 2 krok. 2. Gdy groch się nam zacznie rozgotowywać dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Doprawiamy solą i gotujemy ok 30 minut mieszając od czasu do czasu by groch nie przywarł do dna i się nie przypalił.
  • krok 3 3. Przyprawiamy majerankiem i uniwersalną przyprawą do smaku.
  • grochówka 4. Dobrze smakuje z bułką lub innym pieczywem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy