Gulasz fasolkowy z indykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekki, zdrowy, letni obiad :)

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dkg fileta z indyka
    2 garście fasolki szparagowej
    2 garście bobu
    1 mały jogurt naturalny
    sól, pieprz
    przyprawa do drobiu
    zioła prowansalskie
    ostra papryka

Gulasz fasolkowy z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka i bób 1. Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i odstawić do lodówki. Fasolkę i bób ugotować na półtwardo. Odcedzić, przestudzić, fasolkę pokroić a bób obrać ze skórek.
  • Podsmażone mięso 2. Mięso podsmażyć z każdej strony i podlać 1/2 szklanki wody.
  • Mięso z fasolką 3. Do mięsa dodać fasolkę i bób, przykryć i dusić do miękkości warzyw. Doprawić do smaku. Wyłączyć gaz pod patelnią i zalać jogurtem. Wymieszać dokładnie.
  • Gulasz z kaszą 4. U mnie podany z kaszą jęczmienną. Smacznego :)

Porady

Zamiast jogurtu można użyć śmietany.

Komentarze

Podobne przepisy