Indyjskie risotto garam masala

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dzięki wyjątkowym przyprawom przenosimy się do Indii...

  • 40 min

Składniki:


  • 0,5 kg piersi z kurczaka
    1 mała cebula
    400 gram ryżu do risotto
    kilka pędów bambusa
    1 litr bulionu drobiowego
    sól
    przyprawa garam masala
    1 mała puszka kukurydzy
    1 łyżka masła
    odrobina oleju
    kilka kropel sosu sojowego grzybowego

Indyjskie risotto garam masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kroimy na małe kawałki, wrzucamy na patelnię z olejem, doprawiamy garam masalą, dodajemy pędy bambusa, sos sojowy i smażymy. Na drugiej, większej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojoną drobno cebulę. Kiedy cebula się zeszkli, wsypujemy ryż i zalewamy częścią bulionu. Co jakiś czas mieszamy i stopniowo dolewamy bulion aż ryż zmięknie. Następnie dodajemy kukurydzę, usmażonego kurczaka i ewentualnie doprawiamy do smaku solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy