Jaglanka z granatem

0 (0 ocen)

  • 12 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia - tego chyba nie trzeba nikomu powtarzać. JA bardzo lubię śniadania na ciepło: owsianki, placki, naleśniki. A od dziś moim faworytem jest jaglanka! Polecam każdemu, kto jeszcze nie jadł.

  • 12 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 szklanki mleka
    5 łyżek płatków jaglanych,
    szczypra soli,
    łyżka miodu,
    łyżeczka masła
    półowocu granatu

Jaglanka z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy wraz z miodem,solą oraz miodem. Dodajemy płatki i mieszamy. Gotujemy około 5-7 minut, mieszając gdyż będzie gęstnieć.
    Podajemy z owocem granatu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy