Szczypiorkowe kotleciki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Przez 5 lat byłam studentką i jak to już powszechnie wiadomo studenci bardzo często muszą oszczędzać, najczęściej na jedzeniu. Polecam te kotleciki są naprawdę pyszne i szybkie w przyrządzaniu.

  • 10 min

Składniki:

  • • 1 szklanka mąki
    • 1 szklanka bułki tartej
    • 3 jajka
    • szczypiorek
    • 1/3 szklanka (letniej) przegotowanej wody
    • Sól
    • pieprz

Szczypiorkowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajeczne kotleciki ze szczypiorkiem 1. 1.Jajka rozbełtać 2. Do jajek dodać mąkę , bułkę tartą oraz szczypiorek ( zamiast szczypiorku może to być przesmażona wystudzona cebulka) oraz sól i pieprz do smaku 3. Wszystko dokładnie wymieszać w razie potrzeby dodać odrobinę przegotowanej wody 4. Smażyć na rozgrzanym oleju do momentu uzyskania złocistego koloru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2013

Komentarze

Podobne przepisy