Jajka faszerowane farszem z łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane jajka są smaczną przystawką. Zachwycą nie jednego z gości, jeśli podamy je, w towarzystwie warzyw świeżych lub kolorowych marynat.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    100 g, wędzonego łososia
    1 spory kiszony ogórek
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz cytrynowy do smaku
    Dodatkowo:
    2 liście sałaty
    kilka gałązek natki pietruszki
    marynaty lub świeże warzywa

Jajka faszerowane farszem z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Z obranych jajek wycinam 1/4 część jajka, drobno ją siekam. 50 g. łososia i ogórka drobniutko kroję. Do posiekanego jajka, łososia, ogórka dodaje majonez, sól, pieprz, mieszam. W miejsce wyciętych części jajek nakładam przygotowany farsz. Na sałacie układam marynaty[świeże warzywa], jajka, dekoruje pozostałym łososiem oraz natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy